gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 23  
»Bugün 1993  
»Toplam 15001790  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.94.99.173
» Bu sitemizi ziyaretiniz
ANAMURLU YAZAR ULVİ KESER PROFESÖR OLDU

ANAMURLU YAZAR ULVİ KESER PROFESÖR OLDU

Tarih 20 Eyl?l 2013, 20:43 Editör

Ömrünü eğitim çalışmalarına ve geleceğimizin garantisi olan gençlerin yetiştirilmesine adayan Anamurlu hemşerimiz Doç. Dr. Ulvi KESER Eylül ayı itibari ile profesör oldu.

                         ANAMURLU YAZAR ULVİ KESER PROFESÖR OLDU   

Ömrünü eğitim çalışmalarına ve geleceğimizin garantisi olan gençlerin yetiştirilmesine adayan Anamurlu hemşerimiz Doç. Dr. Ulvi KESER Eylül ayı itibari ile profesör oldu.

Anamur Kültür hayatına www.anamurunsesi.com sitesinde yer alan birçok yazısı ile katkı sunan yazarımız şu an itibari ile www.anamursedir.com fikir, kültür, sanat ve edebiyat sitemizde de yazı yazmayı sürdürüyor.

Zaman zaman Anamur’da düzenlenen konferanslara gönüllü olarak gelip katılan ve bizleri aydınlatan hocamız 30’un üzerinde yayımlanmış kitabın da yazarı.

             1966 yılında Anamur’da Atatürk İlkokulu’nda başlayan eğitim-öğretimle tanışma ve ardından rahmetli Kemal ve Kamil Tuğrul’la Emiş Karadağ (Gündoğmuş)’ın rahle-i tedrisinden geçme faslı aynı hızla ortaokul ve lise yıllarıyla devam eder. Ardından 12 Eylül 1980 öncesinde sıkıntılı ve sancılı bir süreçte başlayan-daha doğrusu başlayamayan üniversite eğitimi. Derken yaklaşık 25 yıl Türk Silahlı Kuvvetleri çatısı altında ilim irfan dağıtmaya devam.

           

Bir yandan mesainin ağır şartları, çekilen kahırlar, sıkıntılar, mesai, mesai mefhumu tanımaksızın devam eden görev ve çalışma azmi ve ardından sırasıyla Gazi, 9 Eylül Üniversitesi’nde master ve doktora dereceleri. Araya Hacettepe, Ege, Gazi Üniversitesi vb. sıkıştırılmış ve bazen çaresizlikten, bazen zamansızlıktan, çokça kapris ve hoşgörüsüzlüğe dayanamamaktan yarım bırakılmış doktora ve yüksek lisans gayretleri.

Şanlı yuva Harbiye ve üniformaya veda ve akademik hayata farklı bir kulvarda devam kararı.

Aradan geçen dile kolay koca bir 47 yıl ve Nirvana mıdır pek belli de olmasa alınan profesörlük payesi. Bu arada yazılmış 32 kitabı, bir o kadar editörlüğü, basım aşamasındaki yaklaşık 10-15 kitabı ve yurtiçi-yurtdışında sunulmuş, yayımlanmış yüzlerce bilimsel makaleyi ve onca bilimsel girişimi de unutmamak gerekir.

Saçlara doldu aklar şarkıda olduğu gibi ama geride karanlıkları aydınlatmaya çalışan, bilimden taviz vermeyen, ülkesini seven, güzel yurdum insanına gönlünü açan, kimsenin tavuğuna kışt demeyen, hiç kimseye ‘Gözünün üstünde kaşın var.’ uyarısında bulunmayan, akademik bilgi, görgü, kütüphane ve arşivini herkese ve her koşulda şartsız açmasına rağmen haset ve kıskançlık girdabına sokulmak istenen başarılı bir kariyer var.

Atılım Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölüm Başkanlığı ve ardından Atılım Kıbrıs Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Kurucu Müdürlüğü derken 16 Eylül 2013 sonrasında Akdeniz’in öbür yakasında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi ve Avrupa Birliği Bölüm Başkanı.

İşte hemşeriniz Prof. Dr. Ulvi Keser.

Hocamızı profesörlüğe yükselmesi dolayısı ile anamursedir.com ailesi adına tebrik ediyor, hayat boyu mutluluklar ve başarılar diliyor, kendisinden Türk Eğitimi adına çok şeyler beklediğimizi ifade ediyoruz.

KAYNAK: www.anamursedir.com

PROF. DR.ULVİ KESER'İN GENİŞ KAPSAMLI HAYAT HİKÂYESİ İÇİN LİNKİ TIKLA:

http://www.anamurunsesi.com/kultur/yazarsair/yazar/UKeser.htm

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...

MEŞYAD'DA ŞAİR KEMAL KARSLI ANILDI

MEŞYAD'DA ŞAİR KEMAL KARSLI ANILDI Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği Merhum Şair Kemal Karslı için anma töreni düzenledi.
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi