gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 31  
»Bugün 1549  
»Toplam 15063988  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.221.129.19
» Bu sitemizi ziyaretiniz
ANTALYA 20. YÖRÜK TÜRKMEN ŞÖLENİNDE YÜZBİNLERİN KALBİ TEK YÜREK OLARAK ATTI

ANTALYA 20. YÖRÜK TÜRKMEN ŞÖLENİNDE YÜZBİNLERİN KALBİ TEK YÜREK OLARAK ATTI

Tarih 10 May?s 2013, 01:52 Editör

20. Yörük Türkmen Şöleni, Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen yüz binlerce Yörük Türkmen katılımıyla rekor seviyeye ulaştı.

ANTALYA 20. YÖRÜK TÜRKMEN ŞÖLENİNDE YÜZBİNLERİN KALBİ TEK YÜREK OLARAK ATTI

5 Mayıs 2013 tarihinde Antalya Yörükler Derneği tarafından düzenlenen 20. Yörük Türkmen Şöleni, Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen yüz binlerce Yörük Türkmen katılımıyla rekor seviyeye ulaştı. Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah DUMAN ve Yörükler Derneğinden Mustafa KAYA: “geçen yıl 75-100 bin kişi toplanmıştı, bu yıl hedef olarak 250 bin kişinin şölene gelmesini bekliyoruz” demişlerdi. Gerçekten de hedefe yaklaşıldı. Başkanların söylediği gerçek oldu. Yüzbinlerce Yörük-Türkmen’in kalbi 20. Yörük Türkmen Şöleninde  tek yürek olarak attı.

 

Şölende, Yörük Türkmen kültürü ve yaşam biçiminin temsil edildiği etkinliklerin yanı sıra çok sayıda siyasetçide konuk edildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Tunceli Milletvekili Kamer Genç, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz'in yanı sıra CHP, MHP ve AKP'nin Antalya Milletvekilleriyle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Türkiye ve Balkanlardaki  Yörük Türkmen Dernekleri başkanları, Urfa Karacabey Türkmenleri, Antalya Yörükler Derneği Yönetimi,   Başkanı Abdullah Duman, Onursal Başkanı Mustafa Kaya, Araştırmacı Yazar Ramazan Kıvrak, Gazeteci- Yazar Banu Avar, Yazar Osman Şahin, Zeki Oğuz, Çınar Arıkan, Muhammet Güzel, Abdullah Ayata, Abdullah Şanal, Ressam İlknur Bakış, Ressam Nuray Mayda, Fotoğrafçı-Yazar Buket Şahin, Ses sanatçılarından; Kıraç, Tuğba Ger, Musa Taş, Zagipa Imangazieva,  Sevilay Gök, Mustafa Aksoy, ile çeşitli yörelerin Halk oyunları ekipleri ile Antalya Yörükler Derneği Halk Oyunları Ekibi, Aydın Taşkın ve Muğla Yörük Obaları Zeybek’leri  şölende yer alanlar arasındaydı.

 

Şölen başlamadan önce Atatürk, şehitler ve geçmiş büyükler için saygı duruşu ardından da hep bir ağızdan İstiklâl Marşı okundu.

 

 

 

 Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman Şölenin ilk açılış konuşmasını gerçekleştirerek,  Yörüklerin Türk Milleti içinde önemli bir yapı taşı olduğunu,  oldubitti ye getirilmeye çalışılan, milli kimliğe ve devletin yapısına zarar getirecek her harekette milletin sesi olmaya devam edeceklerini vurguladı. Duman, “eşkıyanın himmetiyle tarihin hiçbir safhasında ne bir millet ne de bir devlet huzur bulmamıştır, analarının gözyaşları dinmemiştir. Hürriyeti vatanı, bayrağı ve özgür yaşamayı hak edenler onları her gün fethetmek zorundadır” şeklinde konuştu.

ANTALYA YÖRÜKLER DERNEĞİ BAŞKANI ABDULLAH DUMAN’ın 20. YÖRÜK TÜRKMEN ŞÖLENİNDE YAPTIĞI KONUŞMANIN TAM METNİ AYNEN ŞÖYLEDİR:

 

“YÖRÜK BEYLERİ, ANALARI, BACILARI, GENÇLERİ ŞÖLENİMİZE UZAKTAN VE YAKINDAN TEŞRİF EDEN TÜM MİSAFİRLERİMİZ, DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI, HEPİNİZİ SAYGI, SEVGİ İLE SELAMLARIM. ŞÖLENİMİZE HOŞ GELDİNİZ.

BUGÜN YAŞADIĞIMIZ DÜNYANIN İÇİNDE BULUNDUĞU ŞARTLAR BİR TARAFTA, KÜRESEL ÖLÇEKTE SİYASİ, EKONOMİK, ASKERİ VE AHLAKİ PROBLEMLERİN OLUŞTURDUĞU BİR KAOS ORTAMINDA DEVAM ETMEKTEDİR. AYRICA, KÜRESEL GÜÇLERİN TÜRKİYE’YE YÜKLEMİŞ OLDUĞU FEVKALADE OLUMSUZ ŞARTLARI BİLİYORUZ. ÜLKEMİZ VE DEVLETİMİZ DE SİYASİ, İKTİSADİ SIKINTILARIN KISKACINDADIR.

BU SORUNLARI, KENDİ MEDENİYETİMİZİN,  KENDİ ÜLKEMİZİN, KENDİ COĞRAFYAMIZIN ŞARTLARI İÇERİSİNDE ÇÖZÜMLEMELİYİZ.

YAŞADIĞIMIZ BU TOPRAKLARIN ÜZERİNDEN BİRÇOK MEDENİYETLER, BİRÇOK KÜLTÜRLER, BİRÇOK DEVLETLER GELİP GEÇMİŞTİR. TARİHİN BU COĞRAFYA ÜZERİNDEKİ HÜKMÜ ŞUDUR,  ‘YA BU TOPRAKLARDA BÜYÜK DEVLET, GÜÇLÜ MİLLET OLURSUNUZ, YA DA YOK OLURSUNUZ’ TARİHİN HÜKMÜ BU.

 

DEĞERLİ DOSTLAR,

TARİHİHTE VE DÜNYADA, EŞKİYANIN HİMMETLERİYLE NE BİR MİLLET, NEDE BİR DEVLET HUZUR VE SÜKÛNU HİÇ BİR ZAMAN BULAMAMIŞTIR. 

YİNE EŞKİYANIN HİMMETLERİYLE TARİHİN HİÇ BİR SAFHASINDA, ANALARIN GÖZYAŞI DİNMEMİŞTİR. 

EĞER ANALARIN GÖZYAŞLARI DİNSİN İSTİYORSAK, GENCECİK EVLATLARIMIZI GÖK EKİNİ BİÇER GİBİ TOPRAĞA VERMEK İSTEMİYORSAK, ASLA EŞKİYANIN YASASINA TABİ OLMAMALIYIZ. 

ASLEN YAŞADIĞIMIZ SORUNLARIN VE SIKINTILARIN ESAS SEBEBİ, BİR UYGARLIK BİR MEDENİYET KRİZİNİN YANSIMASINDAN İBARETTİR.

BU NEDENLE BİZ KENDİ ARAMIZDA DİALEKTİĞİ GELİŞTİRİP, TÜRK MİLLETİNİN RUH DİMAĞINDAN SÜZÜLÜP GELEN, TÜRK MEDENİYETİNİN KODLARINA GÖRE TEKRAR ŞEKİLLENEREK HER TÜRLÜ PROBLEM VE SIKINTIYA KARŞI MİLLİ DİRENÇ CEPHEMİZİ GÜÇLENDİRMELİYİZ.

TARİHİMİZİN YETİŞTİRDİĞİ EN BÜYÜK KOMUTANLARDAN VE SON KOMUTAN, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TE, TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİBİ BİR MUHTEŞEM DEVLETİ KURARKEN, GÜCÜNÜ KENDİ TARİHİMİZDEN, KENDİ KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZDEN VE HAYRANI OLDUĞU KENDİ MİLLETİMİZDEN ALMIŞTIR. 

         

 

DEĞERLİ MİSAFİRLER,

BUGÜN ACI MANZARA ŞUDUR, ÜMMED-İ MUHAMMEDİN BİRLİĞİNE DİNAMİT KONULMUŞTUR. 

BİZİ BİR MİLLET YAPAN KÖKLÜ KÜLTÜR VE MEDENİYETİMİZ DELİK, DEŞİK EDİLMİŞTİR. 

YİNE BUGÜN, GAYRİ MİLLİ POLİTİKALAR VE UYĞULAMALARI NETİCESİNDE, BÖLÜCÜ AKIMLARA SAHTE BİR SİYASİ KİMLİK KAZANDIRILMIŞTIR.

BU SAYEDE BÖLÜCÜ AKIMLAR YÜKSELİP, MEVZİ KAZANMIŞTIR.

DÜNYA VE TÜRKİYE DEĞİŞİP DÖNÜŞÜYOR. BU SÜREÇTE TALEP VE BEKLENTİLERİMİZ, SORUNLARIMIZ VE HAKLARIMIZA YÜKLEDİĞİMİZ ANLAMLARDA DEĞİŞİYOR. 

BUGÜN ARTIK TÜRK KİMLİĞİMİZİ, GELENEK VE GÖRENEKLERİMİZİ, DEVLETİMİZİN BEKASINI EN ÜST DÜZEYDE MÜDAFAA EDECEK BİR MİSYONU TÜRK MİLLETİ OLARAK YÜKLENMEMİZ GEREKTİĞİNİ NET BİR ŞEKİLDE GÖRÜYORUZ.

BU ANLAMDA GÜÇLÜ BİR DEMOKRASİYE İHTİYACIMIZ  VARDIR.

BUGÜNÜ, BU YOLDA VERECEĞİMİZ MÜCADELENİN TARİHİ OLARAK GÖRMELİYİZ.

HER KARIŞ TOPRAĞINDA BİZİM ATALARIMIZIN KANI OLAN, BU MÜBAREK TOPRAKLARIN ASIL SAHİPLERİ OLDUĞUMUZU, DEMOKRATİK BİÇİMDE HAYKIRMA ZAMANINI YAŞIYORUZ.

TARİH, BİR MİLLETİN MİLLİ BİR HAFIZASIDIR.

MİLLİ VARLIĞIMIZ VE GELECEK ÇİZĞİMİZ TARİHİMİZİN ENĞİN DERİNLİĞİNDEN BESLENMEDİKÇE, TÜRK MİLLETİ İLE DOĞRUDAN BİR BAĞ KURULAMAZ.

 

DEĞERLİ DOSTLARIM,

EMPERYALİSTLERİN OYUNLARINI BOZACAK AKLISELİM OLUŞUMLARIN İÇİNDE OLMALIYIZ.

BU YOLDA, KENDİ DEDEKORKUTLARIMIZIN, KENDİ AHMET YESEVİLERİMİZİN, KENDİ YUNUSLARIMIZIN, KENDİ MEVLANA’LARIMIZIN, KENDİ HACI BAYRAM’I VELİLERİMİZİN, KENDİ HACI BEKTAŞ’İ VELİLERİMİZİN YOLUNDA VE YANINDA OLMALIYIZ.

UNUTMAYIN, ANA GÖVDESİNE YABANCILAŞMIŞ HİÇ BİR SÜRGÜN MEYVE VERMEZ.

ÖNÜMÜZDE YENİ SİVİL BİR ANAYASA ÇALIŞMASI VAR. BİR OLDUBİTTİYE GETİRİLEREK MİLLİ KİMLİĞİMİZE VE DEVLETİMİZİN ÜNİTER YAPISINA HALEL GETİRECEK HER GAYRETİ DİKKATLE TAKİP EDİYORUZ. BU YOLDA MİLLETİMİZİN SESİ OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ.

YANLIŞLARA VE YARINLARIMIZDA BİZE ACI VERECEK ADIMLARADA HAYIR DEME GÖREVİMİZİ BİLİYORUZ.

 BU NEDENLE, BUGÜN BURADA VATANIMIZIN GERÇEK SAHİPLERİNİN VE DEVLETİMİZİN ASLİ UNSURU OLAN SİZLERİN, YANİ OĞUZ BOYUNUN, YANİ YÖRÜK / TÜRKMENLERİN MİLLİ DAVALARINA SAHİP ÇIKMAK YÜRÜYÜŞÜNÜN BAŞLAMASINA HEP BERABER ŞAHİTLİK EDİYORUZ. KUTLU OLSUN.

İYİ NİYETLE VE ÜLKEMİZ İÇİN, EN İYİ TEMENNİLERLE HER YIL BİR ARAYA GELEN, TEMİZ DUYGULARLA SAKİN BİR ŞEKİLDE YAŞAYAN, ÜLKESİNE VE DEVLETİNE HİZMETTE KUSUR ETMEYEN BU KADRO, YANİ SİZLER, YÜREKTEN İNANIYORUM Kİ, TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ İNŞA EDECEK BİR VAZİFE ZUHUR ETTİĞİNDE TEK YUMRUK OLABİLECEK KAABİLİYETTE VE AZİMDESİNİZ. TOROSLARDA YANAN BİR ÇOBAN ATEŞİNİN NE ANLAMA GELDİĞİNİ, DOST VE DÜŞMAN HERKEZ BİLMEKTEDİR. 

BU NOKTADA, SİZLERİN BİR VE BERABERLİĞİ, HER KONUDA BİRLİKTE HAREKET ETMEK ŞUURUNUZ ÇOK ÖNEMLİDİR. ALLAH BİRLİĞİMİZİ VE DİRLİĞİMİZİ BOZANLARA FIRSAT VERMESİN.

TÜRKİYENİN GELECEĞİ, DEVLETİMİZİN BEKASI, MİLLETİMİZİN BEKLENTİLERİ DOĞRULTUSUNDA,

ARTIK BİZİMDE SÖYLEYECEKLERİMİZ TARİHİ BİR SORUMLULUKTUR.

ÇÜNKÜ  ‘YARIN İÇİN ŞİMDİ’  DEMEK ZORUNDA OLDUĞUMUZ BİR HASSAS DÖNEMDEYİZ.

HÜRRİYETİ, VATANI, BAYRAĞI VE ÖZĞÜR YAŞAMAYI HAK EDENLER, ONLARI HERGÜN FETHETMEK ZORUNDADIR.

ÇÜNKÜ BAZI DÖNEMLER VE KRİTİK SÜREÇLER VARDIR Kİ, ÇOK DİKKATLİ OLMAK GEREKİR.

BÖYLE ZAMANLARDA YAPILACAK EN KÖTÜ ŞEY ‘ELİMDEN NE GELİR Kİ,’ DİYEREK OLUP BİTENLERİ SEYRETMEK, HİÇ BİR ŞEY YAPMADAN OTURMAKTIR.

İŞTE BU GERÇEĞİ BİLEN YÖRÜKLER / TÜRKMENLER ZAMANI GELİNCE ELLERİNDEN GELEN HERŞEYİ YAPABİLECEK KUDRETTEDİR.

BUGÜN BURADA BU MUAZZAM TOPLULUK, BU BİRLİK MANZARASI YUKARIDA ARZ ETTİĞİM KUDRETİN EN BELİRGİN DELİLİDİR.

BİZ, BİZİM İÇİN, BİZ ÜLKEMİZ İÇİN, BİZ DEVLETİMİZ İÇİN GÜNLÜK HAYATIN CİLVELERİNE ALDIRMADAN VE TEFERRUATTA BOĞULMADAN, SOSYAL VE KÜLTÜREL ALANLARDA BİR VE BERABER OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

SON SÖZ, BU ÜLKEDE SİLAH ZORUYLA TOPRAK KOPARMAYA ÇALIŞANLARIN ÜMİTLERİ KIRILMALIDIR.

TÜRK’ÜN ÖZDEYİŞİ İLE SÖYLERSEK, KILIÇ ÇEKENİN KILIÇLA DÜŞECEĞİNİN BİLFİİL İSPAT EDİLMESİ GEREKİR. KILIÇ ÇEKEN, KILIÇLA DÜŞER.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.”

 

          

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 20’nci Yörük ve Türkmen Şenliği’nde davet için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Pınarın gözesine, ışığın kaynağına geldim. Anadolu’yu vatan yapan yiğitlerin obasına, Alperenler’in ocağına geldim. Biliyorum ve eminim ki, Anadolu’daki son Yörük obasında ocaklar tüttükçe bu şafaklarda yüzen al bayrak asla sönmeyecektir” şeklinde konuştu.

AB parlamenter meclisi başkanı AKP Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Türk Cumhuriyetlerin deki faaliyetlerini anlatırken, İşçi Partisi üyesi Mustafa Aktaş kürsünün önüne gelerek,”Bu yüzden mi TC’yi kaldırdınız?” şeklinde tepkisini dile getirdi.

MHP Antalya Milletvekili de yaptığı konuşmada “Milli, birlik beraberlik ve Yörük Kültürünün önemi ve gelecek nesillere aktarılması üzerinde durdu.

Şölende Antalya Yörük Derneği Başkanı Abdullah DUMAN’ın çocuk yaştan beri arkadaşı olan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin UYSAL’da birlik beraberlik mesajı veren bir konuşma gerçekleştirdi.

Yapılan konuşmalarda,  açılım ve süreç tartışmalarıyla, çeşitli kamu kurumların tabelalarından TC ibarelerinin indirilmesi konusu ve Afyonkarahisar Yörük Derneği Başkanı Şakir Altıntaş’ın ‘’Aklınızı başınıza toplayın, yemin ediyorum bir gecede Ankara’da oluruz’’ sözleri ise şölene damgasını vurdu.

 

                                   

Şölende bir araya gelen yüz binler ve Türkiye ve Balkan ülkelerinde faaliyet gösteren 750 Yörük derneğinin ortak imzasını taşıyan ortak bildiride; “Anayasanın ilk dört maddesinde ifadesini bulan, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşları saydığımız, Bayrak, Vatan, Milli Bütünlük, resmi dil gibi hiçbir değerimizin bozulması, değiştirilmesi mümkün değildir. Başta sarık ayakta çarık, emperyalizmin korkulu rüyası olmuş Türk Milleti ruhunun Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ve oluşturduğumuz özgürlük ve bağımsızlık tutkusu yok edilirken, kimse bizden susmamızı beklemesin. Biz Yörükler ve Türkmenler olarak kimliğimiz ve kültürümüz ve bağımsızlık tutkumuz üzerine ayıplı hesapları kabul etmeyiz.” şeklinde birlik mesajlarını verdiler. 

 

Haber: İlknur BAKIŞ -İZMİR

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor Şair Esmira Güneş bu kez de okurlarını fazla bekletmeden "Zerdap Kahramanları " adlı yeni kitabını yazmaya başladı....

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi