ANAMUR İYİ PARTİ BİRİNCİ OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI


Açıklama: İyi Parti Türkiye genelindeki oluşumunu hızlı bir biçimde tamamlarken, Anamur birinci olağan kongresini de büyük bir coşku ile gerçekleştirdi.
Kategori: SİYASAL
Eklenme Tarihi: 11 ?ubat 2018
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 11:09
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/haber_detay.asp?haberID=3084


              ANAMUR İYİ PARTİ BİRİNCİ OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI

 

İyi Parti Türkiye genelindeki oluşumunu hızlı bir biçimde tamamlarken, Anamur birinci olağan kongresini de büyük bir coşku ile gerçekleştirdi.  Kaplan Düğün Salonunda gerçekleştirilen kongreye yaklaşık bin kişi katıldı.  Saat 14:00´te başlayan kongrede Kurucu İlçe Başkanı Erdal Bulut´un listesi delegenin oyu ile resmen seçilmiş oldu.

 

 

 

Belediye Din görevlisi Yalçın Şahin’in okuduğu duanın ardından Saygı Duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Salonda davetlilere okunan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener´in mesajı katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Salonda açılış konuşmasını yapan Kurucu Başkan Erdal Bulut, Meral Akşener´in Biz, Mustafa Kemal´in CHP´si, Alparslan Türkeş´in MHP´si, Celal Bayar´ın Demokrat Partisi, Süleyman Demirel´in Adalet Partisi, Necmettin Erbakan´ın Milli Selamet Partisiyiz. Biz Türkiye´nin İYİ Partisiyiz. Bir Türkiye´nin ayrıştıran değil, birleştiren partisiyiz.” Sözünü hatırlatarak bu birlikteliği Mersinde de gerçekleştireceğiz.” dedi.

 

 

 

Erdal Bulut’tan sonra  konuşan Belediye Başkanı Mehmet Türe “Öncelikle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor ve  kongremiz ilçemize ve ilimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Biz 10 kasımda Anamur’da bir tohum ektik toprağa  ve tohumumuz tomurcuk olacak, fidan olacak, can suyu olacak Mersinimize, Türkiye’mize.  Bütün derdimiz insanımızın yüzü gülsün, barış olsun, huzur olsun diye. Bir kartopu gibi büyüyerek, bütün ilçelerimizde illerimizde oluşumumuzu tamamlıyoruz. Ben inanıyorum ki 30 Martta benim yanımda İYİ Partili bir Büyükşehir Belediye Başkanı ve 13 ilçenin İYİ Partili Belediye Başkanları olacak inşallah. İYİ Parti yeni yeni kendini tanıtıyor. Genel Başkanımız Meral Hanım il il dolanıp bizi tanıtıyor. Bizimde başarısız olma şansımız yok. Biz Kuvayı Milliye ruhu ile çalışacağız. Belediye olarak ise; Anamur Belediyesi bir siyasi partinin belediyesi değildir. Mehmet Türe´nin hiç değildir. Anamur Belediyesi herkesin rahatça girip çıkabileceği herkesin belediyedir. Bu güne kadar oluğu gibi bundan sonrada siyaset ayırımı yapmadan belediyede herkese hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

174 imzanın verildiği kongrede 148 delegenin kapalı zarf usulü ile oy kullandığı kongrede, Abdullah Çınar, Adil Alphan, Ayhan Kahvecioğlu, Hatice Turgay, Hilmi Körhasanoğlu, İsmail Aydoğan, Meral Yalçınkaya, Nakşiye Gökduman, Nazan Malaç, Hüseyin Ketir, Osman Kahvecioğlu, Raci Çatar, İbrahim Gümüş, Suzan Kalaycı, Tuğba Doğan, İsa Fidan, Ahmet Türe, İbrahim Türkay, Oğuzhan Oğuz, Ayşe Basır, Bayramali Buldağ, Ekrem Söğüt, Varol Çiçek, Semih Serhat Sinanoğlu İsmet Aysabar ve Selim Kutlu´dan oluşan 26 kişilik yönetim kurulu asil listesinin yanında 27 kişilikte yedek liste oluşturuldu.