F4 SAVAŞ UÇAĞI TARSUS'TA


Açıklama: Tarsus Belediyesince, uçuş ömrünü tamamlamış F4 tipi uçak, sergilenmek üzere Tarsus'a getirtildi.
Kategori: EĞLENCE - MAGAZİN
Eklenme Tarihi: 08 Ocak 2017
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 14:07
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/haber_detay.asp?haberID=2898


           F4 SAVAŞ UÇAĞI TARSUS’TA

 

Tarsus Belediyesince, uçuş ömrünü tamamlamış F4 tipi uçak, sergilenmek üzere Tarsus’a getirtildi.

 

Eskişehir 1. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan alınan F 4 tipi Savaş uçağı 2 günlük yolculuğun ardından Tarsus’a geldi, montaj çalışmaları devam ediyor.

 

 

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, askeriye de ömrünü tamamlamış F4 uçağını Tarsus’ta Kırklarsırtı Mahallesinde bulunan Şht. Hv. Plt. Ütğm. Bahadır Şahin parkında sergileyeceklerini söyledi.

 

 

 

Tarihi değerlere ve öğelere önem verdiklerini, Kahraman Nusret Mayın Gemisi ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Tarsus’a geldiği treni daha önceden müzeye dönüştürdüklerini ifade eden Başkan Can, F4 savaş uçağını da müzeye dönüştüreceklerini  belirtti.

 

 

Montaj çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Başkan Can, “Tarsus Belediyesi olarak, tarihi değerlere ve öğelere önem veren bir yerel yönetimiz. Tarsus’ta Çanakkale Zafer Parkı’ında ‘Nusret Mayın Gemisi Müzesi’,  İstasyon Meydanında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 17 Mart 1923’te şehrimize geldiği tren olan ‘Atatürk Treni Anıt Müzesi’ ve Kırklarsırtı Mahallemizde ‘Osmanlı Parkı’nda Osmanlı Eserleri Müzesi bulundurmaktayız. Bu objeleri hemşerilerimizin milli ve tarihi değerlere sahip çıkması için ziyarete açtık.  Bu düşünceden hareket ederek, Kırklarsırtı Mahallemizde bulunan Şht. Hv. Plt. Ütğm. Bahadır Şahin’in anısına yaptırdığımız parkımıza F4 uçağımızı yerleştireceğiz. Vatandaşlarımızın milli  duygularını arttırmak, moral-motivasyonunu yükseltmek ve havacılık ruhunu oluşturmak maksadıyla, teşhir edilmek üzere kullanım  ömrünü tamamlayan ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinden çıkartılmış F4 uçağını tahsisini istedik. Gerekli yazışmaların ardından yasal prosedürler tamamlanmasının ardından Belediyemize ait bir adet F4 uçağı verilmiştir.  Hava Kuvvetleri komutanlığındaki personeller tarafından montaj çalışmaları devam ediyor. İnşallah kısa bir süre sonra F4 uçağımızı sergileyeceğiz. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

 

HABER: Yakup BONCUK-Tarsus