ERDEMLİ BELEDİYESİ RESİM ATÖLYESİ İLK SERGİSİNİ AÇTI


Açıklama: Kursiyerler tarafından açılan yağlıboya ve karakalem resim sergisini gezen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, açılan atölyelerin meyvesini almaya başladıklarını söyledi.
Kategori: SOSYAL - KÜLTÜREL
Eklenme Tarihi: 22 Haziran 2016
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 02:24
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/haber_detay.asp?haberID=2767


ERDEMLİ BELEDİYESİ RESİM ATÖLYESİ İLK SERGİSİNİ AÇTI

 

Erdemli Belediyesince açılan sanat atölyelerinde eğitim gören resim öğrencileri sergi açtı. Kursiyerler tarafından açılan yağlıboya ve karakalem resim sergisini gezen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, açılan atölyelerin meyvesini almaya başladıklarını söyledi.

 

 

Erdemli Belediyesi Sanat Atölyeleri meyve vermeye devam ediyor. Erdemli Belediyesi olarak birçok yeniliğe imza attıklarını belirten Belediye Başkanı Tollu, Erdemliyi sanat şehrine dönüştürmek için başlattıkları sanat atölyesi atağının resim, tiyatro, çağdaş halk dansları, fotoğrafçılık, sinema-kısa film, yazarlık, müzik, kurslarıyla devam ettiğini bildirdi. İrfan Şener yönetimindeki resim atölyesi öğrencilerinin açmış olduğu yağlı boya ve karakalem resim sergisini ziyaret eden Tollu, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

 

Yaptıkları tüm hizmetleri Erdemlinin sanatsal açıdan ilerlemesi ve gelişmesi için yaptıklarını belirten Tollu, “yapılan hizmetlerin, verilen emeğin semeresini görmeye başladık. Bu sergi burada harcanan emeğin boşa gitmediğinin bir kanıtıdır” dedi.

 

 

Erdemlinin kültür ve sanat şehri olarak anılması adına her türlü yeniliği ve ayrıntıyı inceleyerek faydalı bulduklarını hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Tollu sözlerini şöyle sürdürdü: “Sunduğumuz kurs hizmetleriyle vatandaşlarımızın ufkunu açıyoruz. Açtığımız kurslara katılan öğrencilerimiz hem vakitlerini boşa geçirmiyor, hem de hayatlarının ileriki dönemlerinde karşılaşabilecekleri yetenek sınavlarına bir nebze kendilerini hazır hissediyorlar. Kıyıda köşede kalmış yetenekleri gün yüzüne çıkarıyoruz. İnsanlara hizmet etmek çok güzel. Biz yaptığımız bütün hizmetleri büyük bir arzu ve heyecanla yapıyoruz. Semeresini aldıkça da gururlanıyoruz. Kültür Merkezi Projemizin hayata geçmesiyle sanatsal ve kültürel hizmetlerimiz hız kazandı daha da hızlanarak devam edecek. Şehrimizde yaşayan insanlarımızın yaşam kalitesinin arttırılması adına projelerimizi uygulamaya devam ediyoruz. Bu atölyelerde Erdemli2nin genç yeteneklerini buluyor, sanatçılarını arıyoruz.”

 

 

 

Başkan Tollu sergilenen resimleri tek tek incelerken, kendisine üzerinde Türk Bayrağı ve cami bulunan bir tablo hediye edildi.              

              

 Belediye yetkililerinden yapılan açıklamalarda belediye kursiyerleri tarafından açılan serginin bir hafta boyunca ziyaretçilerini ağırlayacağı bildirildi