"YARATANLARIN YOLCULUĞU" Uluslararası Sanat Platformunda


Açıklama: Sanatçı Sait Günel'in Kişisel Resim Sergisi, 20 Mayıs - 18 Haziran 2016 tarihleri arasında Almanya'nın önemli galerinden biri olan Galerie TIGREL'de sanatseverler ile buluşuyor.
Kategori: SOSYAL - KÜLTÜREL
Eklenme Tarihi: 12 May?s 2016
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 08:57
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/haber_detay.asp?haberID=2693


“YARATANLARIN YOLCULUĞU” Uluslararası Sanat Platformunda

 

Türkiye’de ve uluslararası sanat platformunda, eserleri beğeniyle izlenen Sanatçı Sait Günel’in “Yaratanların Yolculuğu” Kişisel Resim Sergisi, 20 Mayıs – 18 Haziran 2016 tarihleri arasında Almanya’nın önemli galerinden biri olan Galerie TIGREL’de sanatseverler ile buluşuyor. Sanatçı sergisinin yanı sıra 13 Mayıs 2016 günü Duisburg Kiebitz Kültür Merkezi’nde resim ile tiyatroyu buluşturan sıra dışı bir performansa imza atacak.

 

Bu performansta kendisine sahnede bir hafta boyunca birlikte resim atölye çalışmaları gerçekleştirdiği tiyatro grubunun üyeleri eşlik edecekler. Doğaçlama üzerine gelişecek sahne performansı sırasında akrilik ve suluboya teknikleri kullanılacaktır.

 

 

 

Sanatçı Günel resim serüvenini şu sözleri ile ifade etmektedir:

 

“Yaratma eyleminin, insanlığın varoluşundan beri en büyük eylemlerden biri olduğuna inanırım.  Bilimde, teknikte resimlerime esin kaynağı olan hız ve devinim baş döndürücüdür.  Bununla birlikte, her tarihsel dönemde, yaratamayanların yarattıkları, "Yaşanası Cenneti", ortaçağ karanlıklarına, çıkmaz sokaklara götürme çabaları hep olagelmiştir.  Asla kalıcı olma şansı yoktur. Bundan dolayı, Yaratanların Yolculuğu’ nun ışıklı aydınlık yarınlara ulaşacağına inancım tamdır. ”

 

Uluslararası platformdaki temsilcimiz Sanatçı Sait Günel önümüzdeki dönemde Türkiye’de de sanatın farklı dallarını buluşturan canlı sahne performanları gerçekleştirmek üzere çalışmalarını sürdürmektedir.