ANAMUR'DA SU KESİNTİSİ


Açıklama: Anamur'da son üç gündür yoğun su kesintisi yaşanıyor.
Kategori: GÜNCEL
Eklenme Tarihi: 07 A?ustos 2013
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 15:11
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/haber_detay.asp?haberID=1269


                                     ANAMUR’DA SU KESİNTİSİ

Anamur’da son üç gündür yoğun su kesintisi yaşanıyor.

Anamur’dan Kıbrıs’a Barış Suyu verme kapsamında geçtiğimiz günlerde su borularının zaman zaman delinmesi neticesinde Anamur’da E-400 karayolunun Güneyinde kalan mahalleler uzun süre su alamamıştı. Bazen de boruların çalışmalar sırasında delinmesi su arızalarına yol açmıştı.

Öte yandan Anamur Alaköprü barajının artık neredeyse su tutmaya hazır hale gelmesi ile çevrede akan ve Anamur suyuna destek veren kaynak suları da etkilenmiş durumda.

Uzun süredir yağmurun yağmaması, yazın sonlarına gelinmiş bulunması ve daha önceden suların gözlenmesine kaynak teşkil eden yağmur sularının ve çay suyunun %50 oranında azalmış olması da yaşanan su sıkıntısında etkili oluyor.

Anamur Belediyesi sık sık anons yaparak yaşanan su sıkıntısının gerekçelerini vatandaşa duyuruyor.

Kaynaktan ana depolara su basan su pompası motorlarından birinin yanması ve acilen belediyenin motoru onartıp yerine takmış ve ilave yeni motorlar takılmış olmasına rağmen yaşanan su sıkıntısı hala giderilebilmiş değil.

Su kesintilerinin bayram öncesine denk gelmiş olması da vatandaşları zor durumda bırkmış bulunuyor.

 

Anamur Belediyesi suyun tasarruflu kullanılması konusunda da cep mesajları ile vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor.

 

"Bu yıl kar yağışı ve yağmurların mevsimnormallerinin altına düşmesi ve su kaynaklarımızın %50 azalmasıyla zman zaman su kesintisi olmaktadır. Vatandaşlarımızın su kullanımında azami TASARRUF yapmalarını önemle rica ediyoruz-Anamur Belediyesi"